Brytfanny

Prawdziwe królowe kuchni, które potrafią dotrzeć do sedna smaku. Brytfanny zmieniają zwykłe składniki w wykwintną ucztę i odkrywają smaki, o jakich nam się nie śniło. Pieczone w nich mięsa rozpływają się w ustach, warzywa zachwycają aromatem, zapiekanki zaskakują delikatnością. Pieczenie w tych naczyniach przenosi do czasów dzieciństwa i niedzielnych obiadów u babci. Warto sięgnąć po stare przepisy i odbyć, za sprawą brytfanny, kulinarną podróż w czasie.

Naczynia dla otwartych umysłów - seria...

10.08.2016

Wypuszczając na rynek serię garnków i patelni o specyficznej barwie – Mustard – francuska marka Staub potwierdziła swoją dominującą pozycję w tym segmencie żeliwnych naczyń. Pokazała, że świat kulinariów musi ewoluować też w przestrzeni koloru. I tak w przypadku serii Mustard mamy do czynienia z wyjątkowo intrygującą barwą – ni to musztardy z Dijon, ni to lekkiego brązu połączonego przez...

Więcej

Kolor nocnego nieba i zupełnie...

06.07.2016

Żeliwne naczynia marki Staub, z serii Dark Blue, są niespotykanie urokliwe za sprawą intensywnie granatowej barwy, która, bądź co bądź, jest dość rzadko spotykana w kuchni. Z całą pewnością świadczy o temperamencie i oryginalnym guście kucharza. Naczynia z linii Dark Blue, tworzone we francuskiej fabryce marki Staub, powstały jako dopełnienie kuchni estetów, dla których przyrządzanie jedzenia,...

Więcej

Brytfanna z żeliwa i smaki wprost z raju

22.06.2016

Jeszcze do niedawna brytfanny były opasłymi naczyniami, w których dało się przyrządzić kilogramy mięsa, spożywanego, z konieczności, przez wiele dni. Jako że gotowanie na zapas odeszło do lamusa, zmieniły się również rozmiary i kształty brytfann – dziś już nie są one tak olbrzymie, jak kiedyś, wyróżniają się za to uniwersalnością i wszechstronnością. A to za sprawą materiałów, z których zostały...

Więcej