Brytfanny

Prawdziwe królowe kuchni, które potrafią dotrzeć do sedna smaku. Brytfanny zmieniają zwykłe składniki w wykwintną ucztę i odkrywają smaki, o jakich nam się nie śniło. Pieczone w nich mięsa rozpływają się w ustach, warzywa zachwycają aromatem, zapiekanki zaskakują delikatnością. Pieczenie w tych naczyniach przenosi do czasów dzieciństwa i niedzielnych obiadów u babci. Warto sięgnąć po stare przepisy i odbyć, za sprawą brytfanny, kulinarną podróż w czasie.

Naczynia dla otwartych umysłów - seria...

10.08.2016

Wypuszczając na rynek serię garnków i patelni o specyficznej barwie – Mustard – francuska marka Staub potwierdziła swoją dominującą pozycję w tym segmencie żeliwnych naczyń. Pokazała, że świat kulinariów musi ewoluować też w przestrzeni koloru. I tak w przypadku serii Mustard mamy do czynienia z wyjątkowo intrygującą barwą – ni to musztardy z Dijon, ni to lekkiego brązu połączonego przez...

Więcej

Kolor nocnego nieba i zupełnie...

06.07.2016

Żeliwne naczynia marki Staub, z serii Dark Blue, są niespotykanie urokliwe za sprawą intensywnie granatowej barwy, która, bądź co bądź, jest dość rzadko spotykana w kuchni. Z całą pewnością świadczy o temperamencie i oryginalnym guście kucharza. Naczynia z linii Dark Blue, tworzone we francuskiej fabryce marki Staub, powstały jako dopełnienie kuchni estetów, dla których przyrządzanie jedzenia,...

Więcej

Brytfanna z żeliwa i smaki wprost z raju

22.06.2016

Jeszcze do niedawna brytfanny były opasłymi naczyniami, w których dało się przyrządzić kilogramy mięsa, spożywanego, z konieczności, przez wiele dni. Jako że gotowanie na zapas odeszło do lamusa, zmieniły się również rozmiary i kształty brytfann – dziś już nie są one tak olbrzymie, jak kiedyś, wyróżniają się za to uniwersalnością i wszechstronnością. A to za sprawą materiałów, z których zostały...

Więcej

Za co cenię, za co ganię naczynia z...

04.04.2015

Alergia to prawdziwa zmora naszych czasów. Nigdy, chyba, jeszcze, jak długo prowadzę swój sklep z luksusowym AGD, nie zdarzyło się, by zwróciła się do mnie tak duża rzesza alergików albo rodziców dzieci, które mają problemy natury alergicznej. Ogromna ilość moich rozmówców deklaruje, że potrzebuje naczyń, które nie będą emitowały w czasie gotowania metali ciężkich. Nie będą też miały wpływu na...

Więcej