Wypuszczając na rynek serię garnków i patelni o specyficznej barwie – Mustard – francuska marka Staub potwierdziła swoją dominującą pozycję w tym segmencie żeliwnych naczyń. Pokazała, że świat kulinariów musi ewoluować też w przestrzeni koloru. I tak w przypadku serii Mustard mamy do czynienia z wyjątkowo intrygującą barwą – ni to musztardy z Dijon, ni to lekkiego brązu połączonego przez odważnego kolorystę z jesiennym słońcem. Kolor specyficzny, ale bardzo „smaczny” – pobudzający zmysły.
Pomysłowe pokrywki naczyń Staub
Seria Mustard, podobnie jak i inne, wyjątkowe linie kolorystyczne naczyń Staub, posiada żeliwne pokrywki, które od wewnętrznej strony zostały wyposażone w specjalne wypustki. Ich zadaniem jest przyspieszenie cyrkulacji pary wodnej w nagrzanym naczyniu, w efekcie czego przygotowywane w nim potrawy są nie tylko bardziej soczyste i smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wynika to z faktu, że dzięki przyspieszonej cyrkulacji powietrza zachowują aż o 30% więcej cennych składników odżywczych. Żeliwo, z którego powstają żeliwne garnki i patelnie marki Staub, pozwala, dodatkowo, wydobyć ukryty głęboko smak i aromat potraw.
Świetna powłoka zapobiegająca przywieraniu
Gotujących czeka kolejna niespodzianka. Docenią linię Mustard również ze względu na powłokę nieprzywierającą, która uniemożliwia przywieranie smażonych, duszonych, czy pieczonych potraw. Garnki i patelnie zostały wyposażone w doskonałej jakości nieprzywierającą, powstałą na bazie szklanej, ekologicznej emulsji powłokę.
Gotowanie, smażenie i pieczenie przy użyciu garnków i patelni z linii Mustard jest bardzo zdrowe ze względu antyalergiczne i przeciwbakteryjne właściwości wewnętrznej glazury.
Garnki na całe dekady, czy wręcz całe życie
Garnki i patelnie z serii Mustard posłużą przez całe życie. Fakt, że wykonano je z najtrwalszych i najbardziej solidnych materiałów, a ich produkcja przeprowadzana jest nadal, na wielu etapach ręcznie, pozwala korzystać z ich niezwykłych możliwości przez całe dziesięciolecia.
Dział PR Grupy Nas Troje
Zdjęcia: Staub
Szukaj nas tutaj: