Naczynia dla otwartych umysłów - seria Mustard marki Staub

Wypuszczając na rynek serię garnków i patelni o specyficznej barwie – Mustard – francuska marka Staub potwierdziła swoją dominującą pozycję w tym segmencie żeliwnych naczyń. Pokazała, że świat kulinariów musi ewoluować też w przestrzeni koloru. I tak w przypadku serii Mustard mamy do czynienia z wyjątkowo intrygującą barwą – ni to musztardy z Dijon, ni to lekkiego brązu połączonego przez odważnego kolorystę z jesiennym słońcem. Kolor specyficzny, ale bardzo „smaczny” – pobudzający zmysły.

 

Intrygujący, musztardowo-słoneczny kolor żeliwnych naczyń Mustard, marki Staub

 

Pomysłowe pokrywki naczyń Staub

Seria Mustard, podobnie jak i inne, wyjątkowe linie kolorystyczne naczyń Staub, posiada żeliwne pokrywki, które od wewnętrznej strony zostały wyposażone w specjalne wypustki. Ich zadaniem jest przyspieszenie cyrkulacji pary wodnej w nagrzanym naczyniu, w efekcie czego przygotowywane w nim potrawy są nie tylko bardziej soczyste i smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wynika to z faktu, że dzięki przyspieszonej cyrkulacji powietrza zachowują aż o 30% więcej cennych składników odżywczych. Żeliwo, z którego powstają żeliwne garnki i patelnie marki Staub, pozwala, dodatkowo, wydobyć ukryty głęboko smak i aromat potraw.

 

Świetna powłoka zapobiegająca przywieraniu

Gotujących czeka kolejna niespodzianka. Docenią linię Mustard również ze względu na powłokę nieprzywierającą, która uniemożliwia przywieranie smażonych, duszonych, czy pieczonych potraw. Garnki i patelnie zostały wyposażone w doskonałej jakości nieprzywierającą, powstałą na bazie szklanej, ekologicznej emulsji powłokę.

 

Nic tak dobrze nie smakuje, jak obiad przygotowany w naczyniach Mustard, marki Staub

 

Gotowanie, smażenie i pieczenie przy użyciu garnków i patelni z linii Mustard jest bardzo zdrowe ze względu antyalergiczne i przeciwbakteryjne właściwości wewnętrznej glazury.

 

Garnki na całe dekady, czy wręcz całe życie

Garnki i patelnie z serii Mustard posłużą przez całe życie. Fakt, że wykonano je z najtrwalszych i najbardziej solidnych materiałów, a ich produkcja przeprowadzana jest nadal, na wielu etapach ręcznie, pozwala korzystać z ich niezwykłych możliwości przez całe dziesięciolecia.

 

Dział PR Grupy Nas Troje

Zdjęcia: Staub

www.prestizowakuchnia.pl

 

 

Szukaj nas tutaj:

 

               

 

 

 

Artykuły powiązane

Jak (nie)rozsądnie wyposaża się kuchnię -...

08.10.2015

Niezależnie od tego, czy wyposażamy nową, a maleńką kuchnię w bloku, czy też sporą, przestronną przestrzeń w domu, istotnym jest, by zadbać o dobrej jakości sprzęt. Stało się powszechnym trendem kupowanie bardzo wyszukanych, drogich mebli, kuchenek, piekarników, czy lodówek.   Bez dobrych naczyń i noży kuchnia nie ma sensu Problem w tym, że wielu ciągle nie...

Więcej

Moda w kuchni - potrzeba, czy fanaberia?

27.01.2016

Nie od dziś wiadomo, że wszelkiego rodzaju mody i to, co uchodzi w danym momencie za popularne, oddziałuje na nasze decyzje i zachowanie. Dotyczy to również kuchni i gotowania, które tak samo jak wiele obszarów naszego życia, podlegają zmianom. Czy jednak doświadczony i szanujący swoje umiejętności kucharz powinien im ulegać, czy raczej podchodzić do panujących w...

Więcej

Patelnie Chistera i Hexagon marki Staub -...

16.02.2016

Głęboka, estetyczna i niezwykle funkcjonalna patelnia przyda się w każdym domu. Czym jednak kierować się przy wyborze? Cóż, wśród naczyń klasy premium decyzja może być naprawdę trudna. Szczególnie wtedy, gdy modele tej samej firmy różnią się detalami, a obie zasługują na miano perfekcyjnych. Czym różnią się od siebie patelnie Chistera i Hexagon słynnej, francuskiej...

Więcej

Jakie garnki i patelnie na indukcję?...

21.02.2016

Stosowanie żeliwnych garnków i patelni na płycie indukcyjnej od zawsze wzbudzało i do dnia dzisiejszego wzbudza kontrowersje. Osoby o bardziej tradycyjnym podejściu odrzucają takie połączenie, a ci, którzy starają się być na czasie, nie mają nic przeciwko. Kto ma rację? Tradycjonaliści boją się indukcji, bo jest dla nich zbyt nowoczesna i tym samym nieco...

Więcej

Grillowanie przez okrągły rok

07.03.2016

Mówi się, że grillowanie to narodowy „sport” Polaków. Obserwując letnie zwyczaje rodaków, którzy wieczorami w ogrodzie albo na działce spędzają przy grillu wieczory w gronie najbliższych, nie sposób temu zaprzeczyć. Nie znaczy to jednak, że grillowanie jest możliwe wyłącznie przy dobrej pogodzie, gdyż dzięki odpowiedniej patelni można je bez problemu przenieść do...

Więcej

Przejdź do galerii