Staub

Gdy w produkcji naczyń maczają palce najlepsi kucharze świata, można spodziewać się niezwykłych rezultatów. Takich, jak doskonałe, żeliwne naczynia francuskiej marki Staub. Każde z nich pokryte jest kilkukrotnie nakładaną, porcelanową emalią, która zapobiega przywieraniu potraw. Efektem współpracy z szefami kuchni są unikatowe pokrywki, w których wnętrzu znajdują się specjalne wypustki. To rozwiązanie pomaga zachować do 30% więcej wilgoci w przygotowywanych potrawach. Żeliwo, z którego wykonane są garnki, ma moc intensyfikowania smaku potraw, więc ugotowane w nich dania są wyjątkowo soczyste i smaczne. Gotowanie w tych niezwykłych naczyniach jest jak ponowne odkrywanie smaku mięsa, warzyw i ryb.

Jego bazyliowa doskonałość

17.03.2015

Gotowanie w żeliwie ma w sobie coś z magii. Garnki z naturalnego żeliwa przypominają kotły czarnoksiężnika, w których przyrządzał magiczne eliksiry. Ich czerń wydaje się skrywać w sobie tajemnice, którą odkryć mogą jedynie wybrani. Z kolei kolorowe żeliwo prezentuje się niezwykle bajkowo - cieszy oczy soczystą barwą i pięknym połyskiem emalii. Spośród wielu zachwycających kolorów trudno...

Więcej

Garnki z kolorowego żeliwa - nowy wymiar...

11.03.2015

Przebogaty świat kulinariów, naczyń, patelni, brytfann byłby skromny i, jakościowo bardzo ograniczony, gdyby nie gościły w nim kolorowe, żeliwne naczynia z Francji. Utarło się mówić, że Francuzi robią najlepsze żeliwne naczynia na świecie i trudno z tym przekonaniem polemizować. Wystarczy rzut oka na olbrzymią ofertę marki Staub - na pewno w świecie żeliwa jednej z najlepszych z racji...

Więcej