Patelnie ze stali

Te srebrzyste piękności ujmują elegancją. Każda z nich wygląda, jakby stworzył ją doskonały jubiler, dbając o każdy szczegół. Jednak patelnie ze stali, marek Demeyere i Zwilling, to nie dzieła złotników, a inżynierów, którzy od lat opracowują wyjątkowe technologie. Dzięki nim cały świat poznał stal na nowo i zakochał się w jej właściwościach. Współczesne patelnie ze stali nie mają nic wspólnego ze swoimi stalowymi przodkami. To zupełnie nowa opowieść, którą od lat piszą Demeyere i Zwilling. Chcecie ją poznać? Zapraszamy do naszych artykułów.

Silvinox i zawsze srebrzysto-biała stal...

06.05.2015

Przekleństwem gotujących w stalowych naczyniach jest kuchnia gazowa. I to nie z racji iście żółwiego tempa, w którym garnek, czy patelnia nagrzeją się, by były zdatne do użytku, ale, z powodu brudzącego dno i ścianki naczyń gazu. Gaz, jako paliwo - ze stalą się, wyjątkowo - nie lubią. Nikogo, kto gotuje na kuchence gazowej, nie trzeba o tym przekonywać. Stalowe naczynia błękitnieją, przybierają...

Więcej

Stal XXI wieku - patelnie Demeyere

05.04.2015

Zawodowo jestem związany z kuchnią, kulinariami i technologiami kuchennymi od lat 90-tych XX wieku. Przez wiele lat obcowania z doskonałym, kuchennym sprzętem nie tylko stałem się jego orędownikiem, ale też – przez mnóstwo testów i eksperymentów – dowiedziałem się o nim więcej, niż niejeden zawodowo gotujący. Stąd jestem przekonany, że, dzieląc się własną wiedzą i doświadczeniem, mogę wskazać...

Więcej