Patelnie ze stali

Te srebrzyste piękności ujmują elegancją. Każda z nich wygląda, jakby stworzył ją doskonały jubiler, dbając o każdy szczegół. Jednak patelnie ze stali, marek Demeyere i Zwilling, to nie dzieła złotników, a inżynierów, którzy od lat opracowują wyjątkowe technologie. Dzięki nim cały świat poznał stal na nowo i zakochał się w jej właściwościach. Współczesne patelnie ze stali nie mają nic wspólnego ze swoimi stalowymi przodkami. To zupełnie nowa opowieść, którą od lat piszą Demeyere i Zwilling. Chcecie ją poznać? Zapraszamy do naszych artykułów.

Jak wybrać patelnię do smażenia ryb?

28.10.2016

Dobór patelni do smażenia ryb, czy przyrządzania pieczonych lub duszonych potraw rybnych, nie musi być trudny. Wszystko zależy, zasadniczo, od tego, czy będziemy przygotowywać nade wszystko rybę w kawałkach, czy dzwonkach, czy też rybę w całości. Oczywiście, ważny jest materiał, z którego wykonano patelnię i sam zamysł gotującego – czy życzy sobie ryby tylko smażyć, czy też podpiekać je po...

Więcej

Bądź czujny, kupuj z głową!

14.10.2016

O ile kupno garnka lub patelni nie jest w dzisiejszych czasach żadnym problem, o tyle umiejętności wyboru wysokiej jakości naczyń spośród tysięcy tanich imitacji jest już prawdziwą sztuką. Każdy, kto zamierza nabyć dobry garnek lub spełniającą wymagania patelnię, powinien zwracać uwagę na kilka ważnych elementów. Jeśli zdać się na podpowiedzi kuszącego ceną hipermarketu, albo sklepu z milionem...

Więcej

Przemyślna patelnia do naleśników

12.10.2016

Uwielbiamy naleśniki – na słodko, na ostro… to pewne. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że do ich doskonałego przyrządzenia potrzebne są nie tylko odpowiednie receptury, ale również profesjonalne patelnie. Często zastanawiamy się, jaka jest najlepsza patelnia do naleśników? Składa się na to kilka czynników, którym warto poświęcić artykuł.   Specyficzna forma patelni do naleśników Cechą...

Więcej

Wielowarstwowe patelnie - prawdziwie...

30.09.2016

Patelnie belgijskiej marki Demeyere wyróżniają się wszystkim, spośród tego, co znane było dotychczas w świecie stalowych patelni. Firma, która stawia na perfekcyjną jakość, nieustannie rozwija technologię i ulepsza swoje naczynia, by stal przestała być stalą, a dawała nieograniczone możliwości swojemu użytkownikowi. Stąd patelnie nowej generacji, przez dekady opracowywane przez markę Demeyere,...

Więcej

Wybieramy patelnię - na co zwrócić uwagę?

21.09.2016

Patelnia to podstawowe narzędzie wykorzystywane w codziennej pracy kucharza – zarówno zawodowca, jak i miłośnika domowego gotowania. Mnogość rodzajów, przedziałów cenowych, typów i materiałów wykorzystywanych do produkcji patelni sprawia jednak, że wybór jednego, konkretnego egzemplarza staje się skomplikowanym zadaniem. Aby je nieco ułatwić, podpowiadamy, jak kupić dobrą patelnię i jakimi...

Więcej

Patelnie sauté - ewolucja smażenia i duszenia

07.09.2016

Patelnia sauté to specyficzny rodzaj patelni odróżniający się od innych typów zarówno pod względem estetycznym, jak i funkcjonalnym. Co czyni je wyjątkowymi? Jakie jest ich przeznaczenie?   Specyficzna forma patelni sauté   Patelnia sauté ma charakterystyczny kształt – w zależności od egzemplarza może przypominać misę albo odwrócony, spłaszczony stożek. Tego typu patelnie opracowane zostały...

Więcej

Idealny uchwyt patelni - Demeyere górą

24.08.2016

Patelnie belgijskiej marki Demeyere udowadniają, że perfekcjonizm tej firmy przekłada się na praktycznie każdy wymiar eksploatacji naczyń. Uchwyty garnków i patelni to temat sporadycznie poruszany w świecie kulinariów. Ważne, żeby się nie nagrzewały i to, zasadniczo wszystko, czego  się od nich wymaga. Nie w przypadku Demeyere. Mistrz stali szlachetnej znalazł doskonałe rozwiązania, robiące...

Więcej

Rozmaitość potraw z głębokiej patelni

27.07.2016

Patelnie o wysokich ściankach, zwane głębokimi, cieszą się dużym zainteresowaniem amatorów kuchennych doświadczeń. Nie bez powodu mówi się o nich „patelnie szefa kuchni” – ich właściwości doceniają nie tylko amatorzy domowej kuchni, ale i specjaliści w dziedzinie gastronomii.   Do czego nadaje się tzw. patelnia szefa kuchni? Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii patelnie szefa kuchni...

Więcej

Jak mierzona jest średnica patelni

08.06.2016

Wyobraź sobie sytuację, w której masz kupić nową patelnię. Jakie pytania zadasz w pierwszej kolejności? Poza typem patelni na pewno kluczowe będzie rozważenie, jaki rozmiar powinna mieć patelnia kupowana na lata. Czy może to rodzić wątpliwości…? Tak, rodzi! Problem polega na nie do końca czytelnej dla klienta informacji na temat rozmiaru sprzętu.   Średnica - nie średnica Marki produkujące...

Więcej

Naczynia, niczym prom kosmiczny -...

22.02.2016

Linia naczyń Atlantis, belgijskiej marki Demeyere jest doskonałym pomysłem dla tych, którzy cenią sobie zaawansowane technologie i profesjonalne rozwiązania w kuchni. Gotowanie, czy smażenie przy użyciu zjawiskowych garnków i patelni Demeyere w niczym nie przypomina gotowania, czy smażenia na tradycyjnej, znanej nam stali nierdzewnej.     Piękna, srebrzysto-biała stal Mające aż 30 lat...

Więcej

Jak (nie)rozsądnie wyposaża się kuchnię -...

08.10.2015

Niezależnie od tego, czy wyposażamy nową, a maleńką kuchnię w bloku, czy też sporą, przestronną przestrzeń w domu, istotnym jest, by zadbać o dobrej jakości sprzęt. Stało się powszechnym trendem kupowanie bardzo wyszukanych, drogich mebli, kuchenek, piekarników, czy lodówek.   Bez dobrych naczyń i noży kuchnia nie ma sensu Problem w tym, że wielu ciągle nie pamięta, że istotą rzeczy jest...

Więcej

Demeyere ControlInduc - patelnie, których...

27.09.2015

Ciekawym jest, że każdy na tym świecie akceptuje fakt, że nowy samochód, telefon, czy telewizor o rozdzielczości ultra HD ma instrukcję, która służy jego pełnemu wykorzystaniu. Każdy też akceptuje fakt, iż te technologie mają swoje wymogi, czyli – mówiąc po prostu – trzeba je poznać, by móc z nich korzystać. Dziwnym jednak trafem w Polsce nie bardzo da się zakorzenić świadomość, że analogiczne...

Więcej