Naczynia, niczym prom kosmiczny - innowacyjna seria Atlantis Demeyere

Linia naczyń Atlantis, belgijskiej marki Demeyere jest doskonałym pomysłem dla tych, którzy cenią sobie zaawansowane technologie i profesjonalne rozwiązania w kuchni. Gotowanie, czy smażenie przy użyciu zjawiskowych garnków i patelni Demeyere w niczym nie przypomina gotowania, czy smażenia na tradycyjnej, znanej nam stali nierdzewnej.

 

W naczyniach Atlantis, marki Demeyere, ugotujesz wszystko lepiej i szybciej.

 

Piękna, srebrzysto-biała stal

Mające aż 30 lat gwarancji naczynia, wykonane są ze stali szlachetnej, która w skomplikowanym procesie produkcji pozbawiana jest mikroelementów żelaza, dzięki czemu przez lata pozostaje srebrzysto-biała. Z kolei kute, masywne uchwyty, spawane próżniowo ze ściankami naczyń nie pozwolą, by między nie a ścianki dostała się woda, czy – co istotne – brud oraz bakterie.

 

7-warstwowy mocarz

Niezwykła jest również konstrukcja den w naczyniach linii Atlantis marki Demeyere, które stworzone są z aż 7 warstw materiałów i stopów hermetycznie ze sobą złączonych - stali szlachetnej, srebra i miedzi - dlatego doskonale się nagrzewają i utrzymują ciepło. Garnki są odporne na przegrzanie aż do 600 stopni Celsjusza, gdzie tradycyjna stal już w około 280 stopniach zaczyna się odkształcać i zmieniać kolor.

 

Obiad marzeń w stalowych, belgijskich garnkach Atlantis, marki Demeyere.

 

Moc patelni Atlantis

Patelnie linii Atlantis, marki Demeyere, dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii 7-PlyMaterial® są niezwykle sztywne, odporne na wypaczenia i, co za tym idzie, nieprawdopodobnie wręcz wytrzymałe oraz, co specyficzne i zjawiskowe w przypadku stali – pozwalają na smażenie bez użycia tłuszczu. Nadzwyczajne jest, że smażone w ten sposób potrawy nie przywierają do opatentowanych powierzchni patelni.

Linia Atlantis marki Demeyere łączy w sobie nowe technologie z ergonomią i ekonomicznością. Dowodem na to jest nadzwyczaj efektywna dystrybucja ciepła – po nagrzaniu patelni, czy garnka wszelkie źródła ciepła stają się wręcz zbędne.

Dodatkowo - doskonale zaprojektowane patelnie pozwalają w tym samym czasie identycznie obsmażyć mięso leżące zarówno na ich środku, jak i to przylegające do brzegów. To też nie jest sprawa oczywista w przypadku każdej stalowej patelni. Patelnie słabej jakości szybko się przegrzewają na środku (przypiekając mięsa), a nie nagrzewając się odpowiednio na brzegach, nie pozwalają z kolei wystarczająco dosmażyć mięs, ryb, czy warzyw.

 

Minimum energii, maksimum efektów

Dzięki różnorodnym, opracowywanym przez dekady technologiom naczynia Atlantis korzystają ze zakumulowanego ciepła, w efekcie czego wręcz gotują niemal samodzielnie na najmniejszej mocy palnika. Pozwalają też, dzięki wyśmienicie przylegającym pokrywkom, na gotowanie bez wody (wystarczy jej tyle, ile zebrało się na opłukanych ziemniakach włożonych do garnka).

 

 

Dział PR Grupy Nas Troje

Konsultacja – Krystian Wawrzyczek, specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych

Zdjęcia: Demeyere

www.prestizowakuchnia.pl

 

 

 

Szukaj nas tutaj:

 

               

 

 

Artykuły powiązane

Silvinox i zawsze srebrzysto-biała stal...

06.05.2015

Przekleństwem gotujących w stalowych naczyniach jest kuchnia gazowa. I to nie z racji iście żółwiego tempa, w którym garnek, czy patelnia nagrzeją się, by były zdatne do użytku, ale, z powodu brudzącego dno i ścianki naczyń gazu. Gaz, jako paliwo - ze stalą się, wyjątkowo - nie lubią. Nikogo, kto gotuje na kuchence gazowej, nie trzeba o tym przekonywać. Stalowe...

Więcej

Jak (nie)rozsądnie wyposaża się kuchnię -...

08.10.2015

Niezależnie od tego, czy wyposażamy nową, a maleńką kuchnię w bloku, czy też sporą, przestronną przestrzeń w domu, istotnym jest, by zadbać o dobrej jakości sprzęt. Stało się powszechnym trendem kupowanie bardzo wyszukanych, drogich mebli, kuchenek, piekarników, czy lodówek.   Bez dobrych naczyń i noży kuchnia nie ma sensu Problem w tym, że wielu ciągle nie...

Więcej

Wiek pary, wiek smaku

13.07.2016

Zdrowe jedzenie z roku na rok przyciąga coraz większą uwagę. Rośnie nasza świadomość kulinarna, dlatego chcemy jeść coraz smaczniej, ale też gotować pod kątem naszych zdrowotnych preferencji. O skuteczności kuchennych rewolucji decyduje nie tylko wybór optymalnej diety, ale również selekcja perfekcyjnych naczyń.   Gotowanie na parze powinno być obowiązkowe...

Więcej

Bądź czujny, kupuj z głową!

14.10.2016

O ile kupno garnka lub patelni nie jest w dzisiejszych czasach żadnym problem, o tyle umiejętności wyboru wysokiej jakości naczyń spośród tysięcy tanich imitacji jest już prawdziwą sztuką. Każdy, kto zamierza nabyć dobry garnek lub spełniającą wymagania patelnię, powinien zwracać uwagę na kilka ważnych elementów. Jeśli zdać się na podpowiedzi kuszącego ceną...

Więcej

Gotowanie bez wody - fakt, czy...

11.07.2018

Gotowanie gotowaniu nierówne. Klasyczne gotowanie wydaje się być już przeżytkiem, jeśli spojrzeć na rozwijającą się technologię kuchenną i wiedzę na temat zdrowego żywienia. Nie ma sensu - z punktu widzenia logiki i wiedzy o zdrowym gotowaniu - moczyć kilku ziemniaków na codzienny obiad w 2 litrach wody. Wygotuje się z nich w ten sposób wszystko, co wartościowe....

Więcej

Przejdź do galerii