Pomidorowe, żeliwne odkrycie marki Staub

Pyszne gotowanie w garnku pomidor staub

Oferując miłośnikom żeliwnych naczyń swojego pięknego pomidora z serii Cherry, francuska firma Staub udowadnia, że przyrządzenie posiłków może być radosne i zabawne. Jak bowiem inaczej odczytać decyzję o stworzeniu garnka, który łudząco przypomina… dojrzałego pomidora, a przy tym cechuje się najwyższą jakością wykonania?

Gdy spojrzysz na garnek z serii Cherry marki Staub, na twojej twarzy mimowolnie pojawi się uśmiech. Produkt ten jest przeznaczony raczej dla kucharzy mających dystans do siebie i do swojej pracy, co bynajmniej nie przeczy właściwościom użytkowym tego wyjątkowego naczynia.

 

Widzieliście kiedyś coś tak pięknego i pysznego zarazem? Żeliwny pomidor marki Staub

 

A są one bardzo dobre – najlepsze żeliwo użyte do wytworzenia go to gwarancja trwałości i wytrzymałości. Z kolei kilkukrotnie nakładana porcelanowa, nieprzywierająca emaila wzmaga smak i aromat przyrządzanych potraw.

Żeliwny pomidor z linii Cherry produkowany jest w ekologiczny sposób, bez udziału toksycznych barwników i z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników. Co więcej, porcelanowa, wewnętrzna warstwa ceramicznej glazury, w którą wyposażono naczynie marki Staub, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwalergiczne, co powinno zainteresować osoby doceniające zdrowe jedzenie. Trwałość żeliwnego garnka gwarantuje cieszenie się nim nawet przez dziesiątki lat.

 

Genialnie uformowany, apetycznie pomidorowy garnek francuskiej marki Staub

 

To nie koniec prozdrowotnych właściwości garnka Cherry. Kształt pokrywki skutkuje efektywniejszym obiegiem pary niż zwykle, co sprawia, że przyrządzane w garnku potrawy zachowują więcej korzystnych dla zdrowia elementów, czyli witamin, minerałów i wartości odżywczych. Jednocześnie uroczy garnek francuskiej firmy Staub potrafi wyraziście podkreślić smak i aromat potraw, wydobywając z nich to, co najlepsze.

Garnek-pomidor Cherry jest z całą pewnością wyjątkowy i niezwykle oryginalny. Próżno szukać takiego drugiego – zarówno, jeśli chodzi o wygląd, jak i właściwości kulinarne. Łączy on w sobie głęboką finezję, artystyczny kunszt i najwyższą jakość wykonania, stając się prawdziwą ozdobą każdej kuchni. Doskonale sprawdzi w się w restauracji, gdzie wywoła furorę, gdy zaserwuje się w nim gościom posiłek – np. pomidorową w pomidorze. Garnek Staub będzie doskonałym przyjacielem pomagającym też w przygotowywaniu codziennych posiłków.

 

Dział PR grupy Nas Troje
www.smakprostoty.pl
Zdjęcia: Staub

Artykuły powiązane

Garnki z kolorowego żeliwa - nowy wymiar...

11.03.2015

Przebogaty świat kulinariów, naczyń, patelni, brytfann byłby skromny i, jakościowo bardzo ograniczony, gdyby nie gościły w nim kolorowe, żeliwne naczynia z Francji. Utarło się mówić, że Francuzi robią najlepsze żeliwne naczynia na świecie i trudno z tym przekonaniem polemizować. Wystarczy rzut oka na olbrzymią ofertę dwóch marek, na pewno w świecie żeliwa...

Więcej

Jego bazyliowa doskonałość

17.03.2015

Gotowanie w żeliwie ma w sobie coś z magii. Garnki z naturalnego żeliwa przypominają kotły czarnoksiężnika, w których przyrządzał magiczne eliksiry. Ich czerń wydaje się skrywać w sobie tajemnice, którą odkryć mogą jedynie wybrani. Z kolei kolorowe żeliwo prezentuje się niezwykle bajkowo - cieszy oczy soczystą barwą i pięknym połyskiem emalii. Spośród wielu...

Więcej

Pół godziny, które zmienia jakość życia

05.04.2015

Tysiąc spraw na głowie, gonitwa myśli, zadania do wykonania, nowe wyzwania. Tłok, korki, spotkania służbowe, zakupy, małe i większe problemy. Codzienność każdego z nas. Po całym dniu marzymy już tylko o tym, by położyć się spać, na chwilę zapomnieć o otaczającym nas świecie. Następnego dnia budzimy się rano i rozpoczynamy kolejny wyścig z czasem, ludźmi,...

Więcej

Wok, czyli czara smaków

06.05.2015

Na widok woka, będę nieuprzejmie złośliwy, Polacy cały czas jeszcze wyczyniają różniste gusła – spluwają przez lewe ramię, żegnają się wspak, czy okręcają wokół osi. Wok to, w pojęciu schabojadów, wielka miednica. Wok ciągle w Polsce przestrasza. Niektórzy boją się, że trzeba go wypełnić po same brzegi, żeby coś w nim ugotować. Zważywszy, że to jedno z najstarszych...

Więcej

Odkrywanie smaków, czyli gotowanie na parze

23.08.2015

Każdy wie, jak smakują gotowane warzywa – ziemniaki, marchewka, czy brokuły. Często goszczą na naszych stołach w zupach albo jako dodatek do obiadu. O ile ugotowane ziemniaki lubią prawie wszyscy, to inne warzywa pojawiają się na naszych talerzach dużo rzadziej. Niestety, wielu z nas nie przepada za smakiem ugotowanej fasolki szparagowej albo kalafiora. Jeszcze...

Więcej

Przejdź do galerii