Rozkochaj się w serwowaniu na żeliwie Staub

Kiedy w Twojej kuchni zagości żeliwna patelnia Staub z powłoką nieprzywierającą, a Ty rozkochasz się w niej, wykorzystując jej talenty do smażenia, czy pieczenia, mamy pewność, że skusisz się też na serwowanie przysmaków na tej wyjątkowej patelni. Francuski producent określa to owalne naczynie jako patelnię do smażenia, czy pieczenia ryb, ale jej funkcjonalność jest wiele większa.

 

Babcina porcelana vs. eleganckie żeliwo

Wielu z nas przechowuje z uporem zastawę po prababci, czy babci. Często szkoda ją wyrzucić, choć stylistyką odbiega od współczesnych standardów. Pomijając jej nieco przywiędłą estetykę, która pozostawiała wiele do życzenia, gdyż zastawę wykorzystywano przez całe pokolenia. A francuska marka Staub podpowiada, że warto wreszcie coś zmienić i zdobyć się na innowację - zaserwować przysmaki wprost z żeliwnej patelni, zamiast z rodowej, nadgryzionej zębem czasu porcelany.

 

 

Opisywana przez nas patelnia ma specyficzną konstrukcję, nie jest zbyt głęboka, a za to długa. Dzięki żeliwnej pokrywie potrafi bardzo długo trzymać ciepło. Tylko od Ciebie zależy, czy podasz na niej warzywa na gorąco, mięsa, ryby, bigos, jajecznicę, czy też skusisz się na serwowanie domowych hamburgerów z frytkami. Ta patelnia, na której wcześniej usmażysz, czy upieczesz obiad, może spełnić się jako patera, z której goście będą nakładać sobie na talerze odpowiednie porcje. Żeliwo Staub zadba o to, by dania były przez długi czas ciepłe.

 

Zimne przystawki, desery i lody na żeliwie Staub

A może pójdziesz w inną stronę? Na owalnej, żeliwnej patelni z powłoką nieprzywierającą, marki Staub, możesz z powodzeniem serwować zimne przystawki, zakąski, czy nawet desery oraz lody. Tu wszystko zależy od Twojej inwencji.

 

Patelnia jako wykwintny, uroczy talerz

Ale jest jeszcze inna opcja. Francuski producent, słynna w świecie marka Staub (można powiedzieć bez przesady, że ten producent zdystansował pod wieloma względami bardzo znaną markę Le Creuset), pokrył patelnię bardzo odporną na ścieranie i zarysowania powłoką zapobiegającą przywieraniu. Ta oparta na bazie szklanej emulsji glazura, wypalana przez 30 minut wraz z żeliwnym szkieletem w temperaturze ponad 800 stopni, staje się jego immanentną częścią. Dlatego niezwykle trudno jest ją uszkodzić, czy porysować.  I dlatego na pięknych zdjęciach producenta możesz zobaczyć owalną patelnię, która służy jako gorący talerz, na którym serwuje się wytwornie przybrane i aranżowane dania. I Twoi goście mogą bez obaw, używając stalowych sztućców, smakować różnorodne potrawy wprost z luksusowej patelni.

Okazuje się, że Polacy z przyjemnością akceptują nowości i bardzo często używają żeliwnych patelni do serwowania potraw i deserów wprost na stół. Subtelna elegancja francuskiego żeliwa sprawia, że każdy obiad, czy kolacja staną się eleganckim przeżyciem smakowym.

Kolejna zaleta patelni Staub - mają aż 30 lat gwarancji, więc można się nimi cieszyć przez długi czas bez obawy, że coś im zacznie dolegać.

 

 

Dział PR Grupy NasTroje

www.prestizowakuchnia.pl

Zdjęcia: Staub

 

 

Szukaj nas tutaj:

 

               

 

 

Artykuły powiązane

Demeyere ControlInduc - patelnie, których...

27.09.2015

Ciekawym jest, że każdy na tym świecie akceptuje fakt, że nowy samochód, telefon, czy telewizor o rozdzielczości ultra HD ma instrukcję, która służy jego pełnemu wykorzystaniu. Każdy też akceptuje fakt, iż te technologie mają swoje wymogi, czyli – mówiąc po prostu – trzeba je poznać, by móc z nich korzystać. Dziwnym jednak trafem w Polsce nie bardzo da się...

Więcej

Jak (nie)rozsądnie wyposaża się kuchnię -...

08.10.2015

Niezależnie od tego, czy wyposażamy nową, a maleńką kuchnię w bloku, czy też sporą, przestronną przestrzeń w domu, istotnym jest, by zadbać o dobrej jakości sprzęt. Stało się powszechnym trendem kupowanie bardzo wyszukanych, drogich mebli, kuchenek, piekarników, czy lodówek.   Bez dobrych naczyń i noży kuchnia nie ma sensu Problem w tym, że wielu ciągle nie...

Więcej

Moda w kuchni - potrzeba, czy fanaberia?

27.01.2016

Nie od dziś wiadomo, że wszelkiego rodzaju mody i to, co uchodzi w danym momencie za popularne, oddziałuje na nasze decyzje i zachowanie. Dotyczy to również kuchni i gotowania, które tak samo jak wiele obszarów naszego życia, podlegają zmianom. Czy jednak doświadczony i szanujący swoje umiejętności kucharz powinien im ulegać, czy raczej podchodzić do panujących w...

Więcej

Dwie sprawdzone odsłony patelni...

30.03.2016

Generalnie patelnie nieprzywierające można podzielić na dwie główne kategorie – produkty z jednej grupy są wyposażone w powłoki wytworzone w sposób naturalny, a z drugiej strony istnieją patelnie wyposażone w powłoki, które powstały w warunkach laboratoryjnych. Poniżej przedstawiamy proste i krótkie omówienie obu podstawowych typów patelni nieprzywierających....

Więcej

Jak mierzona jest średnica patelni

08.06.2016

Wyobraź sobie sytuację, w której masz kupić nową patelnię. Jakie pytania zadasz w pierwszej kolejności? Poza typem patelni na pewno kluczowe będzie rozważenie, jaki rozmiar powinna mieć patelnia kupowana na lata. Czy może to rodzić wątpliwości…? Tak, rodzi! Problem polega na nie do końca czytelnej dla klienta informacji na temat rozmiaru sprzętu.   Średnica - nie...

Więcej

Przejdź do galerii