Stylowo - biało i stalowo, czyli elektryczne sprzęty Enfinigy marki Zwilling

Niemiecki koncern Zwilling jest, co tu dużo mówić, odważny. Nie po raz pierwszy pokazał, że duży nie musi kopiować, małpować, papugować i naśladować innych, bo może stworzyć kolekcję sprzętu, który sprawi, że - być może - zmienią się światowe trendy. I, oczywiście, Twoje spojrzenie na nowoczesną kuchnię. Dziś słów kilka o minimalistycznym, srebrzysto-białym sprzęcie Enfinigy marki Zwilling, nowej linii luksusowego, małego AGD. Na początek Zwilling pokazuje światu 4 różne blendery, 2 czajniki elektryczne (z których jeden ma regulację temperatury i dotykowy panel), 2 tostery i wagę.

 

Jest kolorowo, tęczowo i pstrokato, a będzie też stalowo-biało

Spójrz na świat sprzętu AGD. Jest tu kolorów pod dostatkiem. Chciałoby się rzec, czasem aż za dużo. Można wręcz poczuć przesyt na widok kwiatków, ptaszków i rzucających się w oczy dekorów i zdobień sprzętu kuchennego. Często ten sprzęt wyposażony jest w dość agresywne ledy, błyszczy, świeci i mruga. Bywa trochę, że tak powiemy, jarmarczny, nawet, jeśli tworzą go znane marki. By się nikomu nie narazić – nie padną tu żadne nazwy, bo nie w tym rzecz. O gustach się nie dyskutuje.

A tu nagle wkracza niemiecki Zwilling, znany powszechnie ze swoich garnków, patelni, noży i sztućców, z niezwykłą, bo bardzo prostą stylistycznie i kolorystycznie linią Enfinigy.

 

 

Powiększa się grupa gustownych sprzętów AGD Premium

Cieszy nas ogromnie to, że powiększa się dzięki Zwilling’owej uroczej kolekcji Enfinigy grupa bardzo luksusowych, wytwornych i znajdujących uznanie u miłośników designu sprzętów klasy Premium, które nie mają nic wspólnego ze swoimi marketowymi odpowiednikami.

Do teraz na rynku święciły triumfy, zasadniczo, trzy bardzo znane marki klasy Premium - Bugatti, czy Kitchen Aid. Z ich designem się nie dyskutuje. To ikony swojej branży. Czy Zwilling im zagrozi? A może znajdzie zupełnie nowe miejsce w świecie luksusowego AGD – takiego czystego w formie, niezwykle funkcjonalnego sprzętu w stylu Apple? Bo, co by tu nie mówić, bo formy i ten techniczny chłód do złudzenia kojarzy się z kultowymi produktami amerykańskiej marki.

 

Wielki początek, czyli test na żywym gotującym

Zwilling wprawdzie wie, co robi, bo robi to, co robi, bardzo skutecznie już od 1731 roku, ale, tak czy tak, kolekcja Enfinigy będzie musiała bronić się sama w kuchniach wielu gotujących. Ci wymagający użytkownicy, ich opinie, wrażenia, zainteresowanie nadadzą pewnie kolekcji ostateczny kształt. Nie myślimy jednak o formie, która jest w naszym pojęciu perfekcyjna, szyta na miarę wymagań współczesnych minimalistów. Myślimy za to o samym typie sprzętu, który być może jeszcze się pojawi, uzupełniając linię Enfinigy.

Chętnie widzielibyśmy w tej pełnej wyrazu i spójnej kolekcji wyciskarkę wolnoobrotową i mikser planetarny. A może ekspres do kawy? Wtedy nie byłoby już mowy o tym, że linia Enfinigy wymaga jeszcze uzupełnienia. Poczekamy, zobaczymy. Zwilling pokaże.

 

Dział PR Grupy Nas Troje

Zdjęcia: Zwilling

www.prestizowakuchnia.pl

 

 

Szukaj nas tutaj:

 

               

 

Artykuły powiązane

Ostrzenie noży - przyjemność, czy katorga?

04.04.2015

Powiem szczerze, że nie znam wielu ludzi, w tym nawet zawodowych kucharzy, którzy lubią ostrzyć noże. Dziwię się temu od lat, bo ostre noże to podstawa w kuchni. Ale – skoro ktoś lubi szarpać, zamiast kroić, jego wola i sprawa. Niemniej zdziwieniem napawa fakt, że ostrzałki są cały czas produktem budzącym grozę. A myślę, nade wszystko, o ostrzałkach do noży...

Więcej

Po dwóch stronach ostrza - design kontra...

04.04.2015

Piękne noże europejskie bywają specyficzne. Z jednej strony, mówiąc o europejskiej sztuce kowalstwa, na pewno będziemy mieli na myśli noże z tzw. zagłębia Solingen, ostrza z tradycyjnych, niemieckich kuźni – np. marki Zwilling. Mam tu na myśli, nade wszystko, noże z luksusowej, unikatowej linii Twin 1731 niemieckiej marki Zwilling. Linia jubileuszowych noży,...

Więcej

Noże do pieczywa - garść informacji

17.01.2016

Chleb znany jest od dziesiątek tysięcy lat i towarzyszy nam niemal każdego dnia. Jego właściwości smakowe i odżywcze szczególnie upodobali sobie Europejczycy, w tym Polacy, którzy w dużej części sięgają po niego niemal codzienne. Tym bardziej dziwi fakt, że specjalne noże skonstruowane z myślą o krojeniu pieczywa pojawiły się w Europie dopiero w XIX wieku, a tak...

Więcej

Moda w kuchni - potrzeba, czy fanaberia?

27.01.2016

Nie od dziś wiadomo, że wszelkiego rodzaju mody i to, co uchodzi w danym momencie za popularne, oddziałuje na nasze decyzje i zachowanie. Dotyczy to również kuchni i gotowania, które tak samo jak wiele obszarów naszego życia, podlegają zmianom. Czy jednak doświadczony i szanujący swoje umiejętności kucharz powinien im ulegać, czy raczej podchodzić do panujących w...

Więcej

Dwie sprawdzone odsłony patelni...

30.03.2016

Generalnie patelnie nieprzywierające można podzielić na dwie główne kategorie – produkty z jednej grupy są wyposażone w powłoki wytworzone w sposób naturalny, a z drugiej strony istnieją patelnie wyposażone w powłoki, które powstały w warunkach laboratoryjnych. Poniżej przedstawiamy proste i krótkie omówienie obu podstawowych typów patelni nieprzywierających....

Więcej

Przejdź do galerii