Garnki ze stali

Ubrane w chłodną stal technologie kulinarne – tak w skrócie można opisać doskonałe garnki firmy Zwilling i Demeyere. Każda seria tych marek to dzieło zaawansowanej inżynierii kuchennej, rezultat badań, testów i działań, które daleko wykraczają poza standardowe podejście do gotowania. Stalowe garnki Zwilling i Demeyere charakteryzuje niezwykła wytrzymałość oraz funkcjonalność. Gotowanie w nich jest jak ponowne odkrywanie tajemnych, kuchennych procesów, które zaskakuje nawet tych, którym wydaje się, że o kuchni wiedzą wszystko.

Czy Twoje garnki na pewno gotują zdrowo?

21.02.2020

Wielu gotujących ciągle jeszcze nie myśli o tym, że to, w czym się gotuje, ma bardzo duży wpływ na jakość potraw i, co za tym idzie, oddziałuje na zdrowie. Nie ma tu jednak z czym dyskutować. Albo chcesz świetnie i zdrowo (co niezwykle istotne) gotować i tym samym musisz wyposażyć się w doskonałe naczynia, albo masz byle jaki sprzęt i Twoje gotowanie, choćbyś stanął na głowie, tak, czy tak nie...

Więcej

Gotowanie bez wody - fakt, czy...

11.07.2018

Gotowanie gotowaniu nierówne. Klasyczne gotowanie wydaje się być już przeżytkiem, jeśli spojrzeć na rozwijającą się technologię kuchenną i wiedzę na temat zdrowego żywienia. Nie ma sensu - z punktu widzenia logiki i wiedzy o zdrowym gotowaniu - moczyć kilku ziemniaków na codzienny obiad w 2 litrach wody. Wygotuje się z nich w ten sposób wszystko, co wartościowe. Nie mówię tu, oczywiście, tylko...

Więcej

Bądź czujny, kupuj z głową!

14.10.2016

Bądź czujny, kupuj z głową! O ile kupno garnka lub patelni nie jest w dzisiejszych czasach żadnym problem, o tyle umiejętności wyboru wysokiej jakości naczyń spośród tysięcy tanich imitacji jest już prawdziwą sztuką. Każdy, kto zamierza nabyć dobry garnek lub spełniającą wymagania patelnię, powinien zwracać uwagę na kilka ważnych elementów. Jeśli zdać się na podpowiedzi kuszącego ceną...

Więcej

Wiek pary, wiek smaku

13.07.2016

Zdrowe jedzenie z roku na rok przyciąga coraz większą uwagę. Rośnie nasza świadomość kulinarna, dlatego chcemy jeść coraz smaczniej, ale też gotować pod kątem naszych zdrowotnych preferencji. O skuteczności kuchennych rewolucji decyduje nie tylko wybór optymalnej diety, ale również selekcja perfekcyjnych naczyń. Gotowanie na parze cieszy się zasłużenie dobrą opinią. Zachowuje wszystko, co w...

Więcej

Naczynia, niczym prom kosmiczny -...

22.02.2016

Linia naczyń Atlantis, belgijskiej marki Demeyere jest doskonałym pomysłem dla tych, którzy cenią sobie zaawansowane technologie i profesjonalne rozwiązania w kuchni. Gotowanie, czy smażenie przy użyciu zjawiskowych garnków i patelni Demeyere w niczym nie przypomina gotowania, czy smażenia na tradycyjnej, znanej nam stali nierdzewnej.     Mające aż 30 lat gwarancji naczynia, wykonane są ze...

Więcej

Jak (nie)rozsądnie wyposaża się kuchnię -...

08.10.2015

Niezależnie od tego, czy wyposażamy nową, a maleńką kuchnię w bloku, czy też sporą, przestronną przestrzeń w domu, istotnym jest, by zadbać o dobrej jakości sprzęt. Stało się powszechnym trendem kupowanie bardzo wyszukanych, drogich mebli, kuchenek, piekarników, czy lodówek. Problem w tym, że wielu ciągle nie pamięta, że istotą rzeczy jest również dobry sprzęt kuchenny, czyli garnki, patelnie,...

Więcej

Silvinox i zawsze srebrzysto-biała stal...

06.05.2015

Przekleństwem gotujących w stalowych naczyniach jest kuchnia gazowa. I to nie z racji iście żółwiego tempa, w którym garnek, czy patelnia nagrzeją się, by były zdatne do użytku, ale, z powodu brudzącego dno i ścianki naczyń gazu. Gaz, jako paliwo - ze stalą się, wyjątkowo - nie lubią. Nikogo, kto gotuje na kuchence gazowej, nie trzeba o tym przekonywać. Stalowe naczynia błękitnieją, przybierają...

Więcej